Skip to content

Проверка на IP адрес


Твоят IP адрес е: [display_ip]

Какъв е IP адресът ми?

Всяко едно устройство в интернет има IP адрес, който е уникален за всеки доставчик. Вече е лесно да получите какъв е вашия IP адрес, като използвате тази страница създадена от EASY WEB.

Какво е IP адрес?

Адресът за интернет протокол (IP адрес) е уникален номер, присвоен на всички устройства (като компютър, таблет или телефон), когато се свързват с интернет.

IPv4 и IPv6 адреси

Вече се използват две версии на Internet Protocol, IP версия 4 (IPv4) и IP версия 6 (IPv6). Те имат две основни функции: идентификация и адресиране на местоположението.

Основната разлика между IPv4 и IPv6 е броят на възможните адреси. IPv4 позволява само около 4 милиарда, тъй като използва само 32 бита. IPv6 е въведен през 1995 г., за да гарантира, че светът няма да свърши скоро: IPv6 използва 128 бита, което води до 3.4 x 1038 възможни адреса

Всеки онлайн има публичен IP адрес

За да използвате интернет, всички свързани устройства трябва да имат публичен IP адрес. IP адресът позволява на две устройства – подателят и получателят на интернет комуникациите – да намират и обменят информация помежду си.

Настройката е подобна на реалните адресни системи. Например, ако трябва да се абонирате за списание, разпространителят на списанието (изпращачът) ще се нуждае от вашия адрес, за да ви изпрати (получателя) вашите копия. Без вашия адрес дистрибуторите нямаше да знаят къде да изпратят списанието.

Същото се отнася и за интернет. Без IP адрес две устройства не биха могли да намират и обменят информация помежду си.

Публичен и частен/вътрешен IP адрес

За разлика от публичните IP адреси, частните IP адреси се използват от частните мрежи за идентифициране и споделяне на информация между компютри и устройства (като принтери), които не са пряко свързани с интернет.

Лаптоп с частен IP адрес, рутер с публичен IP адрес и облак, представляващ интернет.

Всеки компютър или устройство във вашата домашна мрежа има уникален частен IP адрес, за да може да комуникира с всички останали, но нищо извън локалната мрежа не може да ги види или да установи връзка.

Вашият рутер присвоява частен IP адрес на всичко в домашната ви мрежа чрез протокола DHCP. Някои диапазони от номера са достъпни само за използване като частен IP адрес.

Каква информация ми дава IP адресът ?

Всеки IP адрес дава следната информация: 

 • Името на хоста на IP-то
 • Името на интернет доставчика
 • Държавата, в която се намира
 • Регион/Област
 • Град
 • Географска ширина и дължина на местоположението
 • Кодът на областта за този регион
 • Всички услуги, които работят на този IP address

Какво няма да получа от IP адреса?

IP адресът НЕ съдържа следната информация:

 • Име на човек
 • Точно местоположение или адрес на улицата
 • Телефонен номер
 • Email адрес

Това е направено с цел поверителност на данните и за сигурност на потребителите като вас.

Осигурете си защитена връзка с VPN

VPN оперира с хиляди сървъри в над 100 държави по света, за да осигури сигурно интернет изживяване.

Когато използвате нашия VPN, той създава сигурен, криптиран „тунел“ между вашето устройство и интернет и ви дава нов IP адрес, който споделяте с хиляди други потребители, което прави невъзможно всеки да проследява вашата интернет активност чрез вашия IP.

Благодарение на стриктната политика да не поддържате никаква активност и регистрационни файлове за връзка, вашата онлайн активност е анонимна и частна, а най-доброто в класа 256-битово криптиране означава, че вашите данни са възможно най-сигурни.

Ако искате да се погрижите за вашето онлайн изживяване – независимо дали сърфирате сигурно и с повече анонимност, или се наслаждавате на свят от съдържание навсякъде на всяко устройство с невероятно бързи скорости – защитете вашето местоположение, самоличност и онлайн активност с помощта на VPN.

Полезни линкове:

EASY WEB

Съдържанието е защитено!